Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι

Την Τρίτη 09/06/2015 στις 21:30 στο Παυσίλυπο, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισπανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών στα πλαίσια του 6ου αφιερώμστος στον Ισπανικό κινηματογράφο, θα προβάλει την ταινία «Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι» του Κεσκ Γκάι, Κωμωδία, Ισπανία, 2012, 96'. Είσοδος ελεύθερη.

Υπόθεση

Σε πείσμα της γνωστής αντίληψης που θέλει τους άντρες αντίθετα με τις γυναίκες, να μην μιλάνε μεταξύ τους και ούτε να εκμυστηρεύονται τα προβλήματά τους, ο σκηνοθέτης Σεσκ Γκάι επιχειρεί να μας πείσει πως αυτό είναι κάτι που σχεδόν δεν συμβαίνει καθόλου! Μέσα από ένα γήινο, καλογραμμένο στις λεπτομέρειές του σενάριο μίας σπονδυλωτής ταινίας δίνει ένα πνευματώδες και καυστικό πορτραίτο των ανδρών γύρω στα 40 και του ρόλου τους που μεταλλάσσεται στη σημερινή Βαρκελώνη. Τυχαίες συναντήσεις παλιών φίλων, γνωστοί, πρώην σύζυγοι και πιθανές ερωμένες σχηματίζουν μια συναρπαστική σειρά έξι αλληλένδετων ιστοριών με ήρωες 40άρηδες άντρες, κατοίκους Βαρκελώνης.

Η κάθε ιστορία είναι στημένη ως αυτοτελές σκετς, με φόντο μία γωνιά της Βαρκελώνης -φωτισμένη με τρόπο που ξεφεύγει από το μητροπολιτικό της στοιχείο, είναι άμεσος και οικείος. Η ταινία συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα των έμπειρων και ταλαντούχων ηθοποιών του ισπανόφωνου σινεμά: από τον Αλμοδοβαρικό Χαβιέ Καμάρα (σ' έναν εντελώς κόντρα ρόλο από το «Δεν Κρατιέμαι») μέχρι τον διάσημο Αργεντίνο Ρικάρντο Νταρίν («Το Μυστικό στα Μάτια της») οι ηθοποιοί ακροβατούν ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, προσφέροντας σπουδαίες ερμηνείες.

Εκτός από τα βραβεία και τις διακρίσεις, η ταινία αποτέλεσε και μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ισπανία.

Πρωταγωνιστούν

Χαβιέ Καμάρα, Ρικάρντο Νταρίν, Λουίς Τοσάρ.

Διακρίσεις

• Βραβείο Γκόγια 2013: Β’ Γυναικείου ρόλου.
• 4 Βραβεία Γκαουντί 2013: Καλύτερης ταινίας, Σεναρίου, Β’ Ανδρικού ρόλου, Β’ Γυναικείου ρόλου.
• Βραβείο Φεστιβάλ Μαϊάμι 2013.

Διαφημιστικό (αγγλικοί υπότιτλοι)

http://www.dailymotion.com/video/x11lmiq_ενα-πιστο-λι-σε-κα-θε-χε-ρι-trailer_shortfilms

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου