Σελίδες

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

"Η Άγνωστη" την Τρίτη 22/3

"Η Άγνωστη" (La Sconosciuta) του Τζουζέπε Τορνατόρε 

Τρίτη 22/3
στο Παυσίλυπο στις 21:30

Εισιτήριο 5 και για τα μέλη της Λέσχης 3
Σκηνοθεσία- Σενάριο: Τζουζέπε Τορνατόρε
Ηθοποιοί: Ξένια Ράπαπορτ, Μικέλε Πλάσιντο, Κλαούντια Γκερίνι, Κλάρα Ντοσένα, Αλεσάντρο Χάμπερ
Μουσική: Έννιο Μορρικόνε
Χώρα παραγωγής: Ιταλία
Διάρκεια: 118' 
Χρονολογία παραγωγής: 2006



Υπόθεση: Έχει σκοτεινιάσει στη μικρή ήσυχη μικρή πόλη του ιταλικού βορρά. Η άγνωστη μετακομίζει βιαστικά στο καινούριο της διαμέρισμα. Είναι αποφασισμένη να κλείσει τους λογαριασμούς της με το εφιαλτικό και βίαιο παρελθόν. Η μόνη ανάμνηση που αρνείται να ακυρώσει είναι αυτή του τρυφερού και ανεξιχνίαστα χαμένου έρωτά της.
Με την αφοπλιστική της απλότητα, η διακριτικά όμορφη νέα γυναίκα από τη Μολδαβία, καταφέρνει να κερδίσει τη συμπάθεια και την εκτίμηση των νέων της γειτόνων στην αριστοκρατική συνοικία. Η Ιρένα (Ξένια Ράπαπορτ) έχει την ικανότητα να διαβάζει τα βλέμματα των ανθρώπων, να ανακαλύπτει τις σκέψεις που κρύβουν πίσω από τα λόγια τους και να αποκρύπτει την ταυτότητά της.



Ένα σύγχρονο συγκινητικό θρίλερ με χιτσκοκικούς απόηχους. Η πιο επιτυχημένη ταινία του Τορνατόρε από την εποχή του Σινεμά ο Παράδεισος. Ο διευθυντής φωτογραφίας Φάμπιο Τσαμάριον, μας οδηγεί σταδιακά στην κορύφωση της έντασης με αργά ζουμ και δυναμικές φωτοσκιάσεις. Αλλά το πιο εντυπωσιακό τεχνικό επίτευγμα της ταινίας είναι το μουσικό θέμα του Μορρικόνε, ένα μοναδικό παράδειγμα ατμοσφαιρικής μουσικής για θρίλερ...

Screen International

Ο Τορνατόρε χρησιμοποιεί οξεία κινηματογραφική γλώσσα...με ισχυρές εσωτερικές δυναμικές. Εξελίσσει την ιστορία του δεξιοτεχνικά, με πυκνή, αδιάσπαστη αφήγηση και μια αγωνιώδη σειρά γεγονότων...Τονίζει τον επικίνδυνο εφιάλτη και την παραίσθηση με εκρηκτικούς ρυθμούς και αυξανόμενη ένταση...Ρυθμούς που εκρήγνυνται σε κάθε δόνηση, με πληγές που τρυπά η μουσική του Μορρικόνε, απόλυτα διεισδυτική, τονίζοντας την ένταση, τη συγκίνηση, τον φόβο, την υποψία...Έξοχες ερμηνείες απ "όλους τους ηθοποιούς.

Il Tempo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου