Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τρίτη 15/3 Digital Φεστιβάλ Δράμας 2010


Οι βραβευμένες Digital Μικρού Μήκους ταινίες του 32ου Φεστιβάλ Δράμας θα προβληθούν την 

Τρίτη 15/3 στις 9.30 μ.μ. στο Παυσίλυπο 

με Ελεύθερη Είσοδο








Θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες:
  • «Στην εξορία» της Καλλιόπης Λεγάκη: Το Νοέμβριο του 1942 η Τουρκία επιβάλλει έναν κεφαλικό φόρο, το Βαρλίκι (φόρος περιουσίας). Ο δυσβάσταχτος αυτός φόρος επιβλήθηκε από τη τότε τουρκική κυβέρνηση (Ινονου - Σαράτσογλου) με κραυγαλέα μεροληπτικοτήτα σε βάρος του μη μουσουλμανικού πληθυσμού της (Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων). Όσοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν αυτόν τον ληστρικό φόρο οδηγήθηκαν στα εργατικά τάγματα στη ενδοχώρα της Τουρκίας (Ερζουρούμ). Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι βασισμένο στο ημερολόγιο - μαρτυρία του Κωνσταντίνου Κιουρκτσόγλου. (Διάρκεια 37’)
  • «Στη σκιά του μαύρου ήλιου» του Θόδωρου Δεμίρη: Ο Αιμίλιος Λανς, ιδιωτικός ντέντεκτιβ, προσλαμβάνεται από έναν άγνωστο, προκειμένου να εντοπίσει έναν χαμένο Nαζί επιστήμονα που οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν νεκρό. Στην προσπάθεια του να εξιχνιάσει την υπόθεση, θ’ ανακαλύψει πολύτιμα μυστικά και θ’ αναμειχθεί σ’ ένα παιχνίδι εξουσίας που κρατάει από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. (Διάρκεια 34’)
  • «Ο πλανευτής του Γράμμου» του Βαγγέλη Ευθυμίου: Στην περιοχή του Γράμμου, ζει ο κυρ Σωτήρης τα τελευταία 80 χρόνια. Κάθε φθινόπωρο ξεκινάει ένα δύσκολο ταξίδι αναζητώντας άγριες μέλισσες στο δάσος. Τα τελευταία χρόνια όμως, δεν τις συναντά στην αφθονία που τις συναντούσε στο παρελθόν.(Διάρκεια 27’)
  • «Αφετηρία Τέρμα;» της Κινηματογραφικής Ομάδας Δήμου Αθηναίων: Τελευταία νυχτερινή βάρδια. Οι επιβάτες ιδιαίτεροι μα και χαρακτηριστικοί άνθρωποι της πόλης συνιστούν μια μικρή κοινωνία. Οι συγκρούσεις που θα έρθουν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της διαδρομής κάνουν τον οδηγό να τολμήσει τη μικρή του επανάσταση με απρόσμενο τέλος… (Διάρκεια 16’)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου