Σελίδες

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Φεστιβάλ Πάτρας 17-18/9/10



Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας προβάλλει τις βραβευμένες ταινίες του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας στο πλαίσιο της 10ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

Παρασκευή 17/9 (ώρα 21:00- 23:30):

"Το Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα Αστεράκι" του Π. Παππά και  Α. Ρουβά (26 λεπτά)
 Παιδική Ταινία- Animations. Είναι μια απόπειρα μεταφοράς στη μεγάλη οθόνη μιας πολύ επιτυχημένης ιστορίας του Ευγένιου Τριβιζά. Είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών και για όσους/ες αισθάνονται παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας.
"Pet shop" του Μιχαήλ Γαβριήλ (7 λεπτά)/ Μικρού Μήκους
Η ζωή είναι ένα θείο δώρο. Η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται και αξιολογεί τη ζωή σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια και την κοστολογεί αναλόγως. Δίνει αξία και φαίνεσθαι και όχι στην ουσία..
"Η Αρκούδα" της Βικτώριας Βελοπούλου (19 λεπτά)/ Μικρού Μήκους
Ο Άγγελος, φωτογράφος, φθάνει σε ένα απομονωμένο χωριό όπου δεν είναι ευπρόσδεκτος. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ανακαλύπτει ότι στις γύρω περιοχές υπάρχει μια αρκούδα που έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο. Περιπλανώμενος στα δάση ο Άγγελος δε θα συναντήσει την αρκούδα αλλά πράγματα που ίσως δε θα έπρεπε..
"Solitude" του Mehrad Sheikhan (10 λεπτά)/ Animations
Ένας πέτρινος κολοσσός έχει ζήσει χρόνια μοναχικά στον ερημικό πλανήτη του. Κουρασμένος από την απομόνωσή του αποφασίζει να αλλάξει τη μοίρα του.
"Πολύχρωμη γη" του Βαγγέλη Λαζόπουλου (11 λεπτά)/ Μικρού Μήκους
Η βιομηχανική οικονομία μας παίρνει ένα βουνό καλυμμένο από δέντρα, λίμνες, ρυάκια και το μετατρέπει σε ένα βουνό από σκουπίδια και λασπώδεις λακκούβες..
"Έλσα" του Χρήστου Μαρκαντώνη (21 λεπτά)/ Μικρού Μήκους
Η Έλσα μια οικονομική μετανάστρια έρχεται στην Αθήνα ψάχνοντας για δουλειά. 'Έπειτα από κάποιες δυσκολίες αναγκάζεται να εργαστεί για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που μένει και πέφτει θύμα ψυχολογικής και σωματικής βίας.
"Πηγή ζωής" του Χρίστου Βενετσιάνου (15 λεπτά)/ Μικρού Μήκους
Ο Γιώργος είναι ένας συνηθισμένος έφηβος. Πράγματα που κάνουμε όλοι μας και ξέρουμε ότι επιβαρύνουν το περιβάλλον, θα γίνουν η αιτία να επέμβει η "συνείδηση" του Γιώργου. Θα είναι ο λόγος να αλλάξει τις "κακές" συνήθειές του.
"Attimo Fuggante" του Γαβριήλ Τζάφκα (10 λεπτά)/ Μικρού Μήκους
Στις παραμεθόριες περιοχές ένας μόνο αποφασίζει για την τύχη των ανθρώπων: ο Συνοριοφύλακας

Σάββατο 18/9 (ώρα 21:00- 23:30)

"Μαζί" του Δημήτρη Νάκου (14 λεπτά)/ Μικρού Μήκους
Η Τασία και ο Λουκάς δύο άνθρωποι εκ δια μέτρου αντίθετοι σε μια πορεία που θα τους οδηγήσει σε ένα  κοινό σημείο, που θα τους φέρει μαζί…
"Ένας ήρωας στη Ρώμη"  του Π. Αγγελόπουλου (100 λεπτά)/ Μεγάλου Μήκους
«Πως βρέθηκα μονάχος να χαίρομαι μια ελευθερία που δεν ήξερα ότι μου ανήκει» μονολογεί ο «ήρωας» (o Guiseppe Sulfaro, o μικρούλης πρωταγωνιστής που έκλεψε την παράσταση στην ταινία «Malena» με την Monica Belucci). H ταινία « Ένας ήρωας στη Ρώμη» είναι μια σάτιρα των ιταλικών ταινιών της δεκαετίας του 70... είναι μια ταινία λογική και παράλογη, δραματική και κωμική , φανταστική και πραγματική, σοβαρή και αστεία. Είναι μια ταινία με πολύ χιούμορ και λίγες δόσεις μελαγχολίας όπως μας λέει, ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος.
Η ταινία είναι ένα ταξίδι ενός νέου που τολμά να κάνει το Όνειρό του πραγματικότητα. Όλα μοιάζουν εύκολα. Ένα ταξίδι χωρίς σύνορα. Ένα Όνειρο που πάει να πραγματοποιηθεί. Μια στιγμή όλα αλλάζουν, ανατρέπονται. Γλυκόπικρη εμπειρία ενός ταξιδιού. Αναζήτηση και μοναξιά. Νοσταλγία της τρυφερής ηλικίας. Ένα ακραίο γεγονός στιγματίζει την επιστροφή του στην Ελλάδα . Τι ήταν άραγε γι αυτόν ...αυτό το ταξίδι;

~Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο πίσω μέρος του Παυσιλύπου, ενώ σε περίπτωση βροχής εντός του αναψυκτηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου