Σελίδες

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Οι Ρομαντικοί Εξόριστοι - Μπασίλιο Μαρτίν Πατίνο, η δεκάτη επιστολή

Την Τρίτη 6/8/2019 στις 21:30, στον πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων "Μουσκό Άλσος", στα Χίλια Δένδρα, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες των Αθηνών, στα πλαίσια του 10ου αφιερώματος στο Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, θα προβάλει την ταινία «Οι Ρομαντικοί Εξόριστοι (Los Exiliados Románticos)» του Χονάς Τρουέμπα, Ισπανία, 2015, Ρομαντικό δράμα, 70’, και το ντοκιμαντέρ «Μπασίλιο Μαρτίν Πατίνο, η δεκάτη επιστολή» της Βιρτζίνια Γκαρσία ντελ Πίνο, Ισπανία, 2014, 65’.

Είσοδος ελεύθερη.

Οι Ρομαντικοί Εξόριστοι

Τρεις φίλοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς προφανή αιτία. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι προσπαθούν να κάψουν τα τελευταία πλοία της νιότης, άλλοι θα μιλήσουν για την παρακμή του αρσενικού είδους. Η ταινία Οι ρομαντικοί εξόριστοι μιλά τόσο γι’ αυτό όσο και για άλλα θέματα, εξίσου υπερβατικά, στη διάρκεια μιας διαδρομής μακριάς και σύντομης μαζί, στην οποία οι πρωταγωνιστές συναντούν έρωτες ειδυλλιακούς και συνάμα εφήμερους, με μοναδική αποστολή να εκπλήξουν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν να νιώθουν ζωντανοί.



Ηθοποιοί

Βίτο Σανθ, Φρανθέσκο Καρρίλ, Λουίς Ε. Παρές, Ρενάτα Αντονάντε, Ιζαμπέλ Στόφελ, Βαϊνά Τζοκαντέ, Μίρεν Ίθα

Διαφημιστικό (Ισπανικοί υπότιτλοι)

https://www.youtube.com/watch?v=mP_GPl_9nOI



Μπασίλιο Μαρτίν Πατίνο, η δεκάτη επιστολή

Η ταινία βασίζεται στις εννέα επιστολές που έστειλε το 1966 ο κινηματογραφιστής Μπασίλιο Μπαρτίν Πατίνο στην Μπέρτα, γεγονός που έδωσε τον τίτλο στην πρώτη του ταινία: Εννέα επιστολές για την Μπέρτα. Η ταινία αυτή ανήκει στον επονομαζόμενο «νέο ισπανικό κινηματογράφο». Σχεδόν πενήντα χρόνια αργότερα, η σκηνοθέτης προσπαθεί να γράψει την δεκάτη, μια επιστολή μεταξύ του κινηματογραφιστή και της ίδιας, το πορτραίτο μιας ταυτότητας σε φυγή που διερευνά τι απέμεινε από  ‘κείνον τον επαναστάτη φοιτητή που έγραφε στην Μπέρτα το 1966, ξεκινώντας μια λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο.



Διαφημιστικό (Ισπανικοί υπότιτλοι)

https://www.youtube.com/watch?v=uRkSBVRrJGI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου