Σελίδες

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Το Λιμάνι της Χάβρης (Le Havre)

Την Κυριακή 19/03/2017 στις 19:00, στο Παυσίλυπο, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, σε συνεργασία με την "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Καρδίτσας) στους Πρόσφυγες", θα προβάλει την ταινία «Το Λιμάνι της Χάβρης (Le Havre)» του Άκι Καουρισμάκι, Φιλανδία, 2011, 93'. Είσοδος ελεύθερη.

Υπόθεση

Ένας μεσήλικας λούστρος περιθάλπει και δίνει καταφύγιο σε έναν νεαρό Αφρικανό, παράνομο μετανάστη, τον οποίο αναζητά η αστυνομία.

Συνοπτική κριτική

Με αναφορές στο παλιό γαλλικό σινεμά, τον Κάπρα, τον Μπάστερ Κίτον, τον Τριφό και τον Πιέρ Ετέξ (στο ρόλο του γιατρού) αλλά και τον Καρλ Μαρξ, με μπλουζ και ροκ εντ ρολ ήχους, με μια μαγική παλέτα παλ χρωμάτων και μια συγκινητική νοσταλγική διάθεση, ο Καουρισμάκι επιβεβαιώνει την πολύτιμη αξία της βγαλμένης κατευθείαν από το βωβό σινεμά εκφραστικής λιτότητας. Βραβείο Κριτικών στις Κάνες για ένα μινιμαλιστικό, αισιόδοξο και πολύχρωμο κοινωνικό δράμα, από τα απολαυστικότερα του Φινλανδού δημιουργού.

Διακρίσεις

15 βραβεία και 32 υποψηφιότητες σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων 3 βραβείων στο φεστιβάλ Καννών 2011.

Πρωταγωνιστούν

André Wilms, Blondin Miguel, Jean-Pierre Darroussin.

Διαφημιστικό

https://www.youtube.com/watch?v=PN5CFQtGpzE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου