Σελίδες

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Χειροκροτήματα

Το Σάββατο 28/11/2015 στις 20:00 η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ρετρό Καρδίτσας, θα προβάλει στο Παυσίλυπο την ταινία "Χειροκροτήματα" του Γιώργου Τζαβέλλα, κοινωνική, 1944, 78'. Είσοδος ελεύθερη. Προλογίζει ο Βαγγέλης Παπαβασιλείου.

Υπόθεση

Ο Άλφα, ο ηλικιωμένος διευθυντής ενός πλανόδιου θιάσου, ανακαλύπτει την Νόρα, μία άγνωστη μικρούλα με εξαιρετική φωνή, την παίρνει μαζί του, την διδάσκει και την κάνει βεντέτα. Παράλληλα την ερωτεύεται παράφορα αλλά όταν ανακαλύπτει ότι αυτή αγαπά τον Στέφανο, ένα άλλο μέλος του θιάσου, οι εξελίξεις στη ζωή όλων είναι ραγδαίες...

Σχετικά με την ταινία

Γύρω από την ταινία υπάρχει ένας μύθος. Λέγεται ότι την είχε δει ο Τσάρλι Τσάπλιν και οκτώ χρόνια μετά γύρισε τα "Φώτα της Ράμπας". Η ταινία "Χειροκροτήματα" είναι εκείνη στην οποία έκανε την πρώτη και μοναδική του εμφάνιση στον κινηματογράφο ο Αττίκ, ο οποίος λίγους μόλις μήνες μετά την πρεμιέρα της έφυγε από τη ζωή. Ο Δημήτρης Χορν κάνει εδώ την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση δίπλα στην Ζινέτ Λακάζ που υποδύεται τη Νόρα. Τα πρώτα τους κινηματογραφικά βήματα σε αυτή τη ταινία κάνουν επίσης ο Γιώργος Φούντας και ο Αλέκος Αλεξανδράκης σε νεαρότατη ηλικία.

Ηθοποιοί

Τζένη Σταυροπούλου, Νίκος Βλαχόπουλος, Μαρίκα Θηβαίου, Κίμων Σπαθόπουλος, Ζινέτ Λακάζ, Έφη Πάλμη, Δημήτρης Χορν, Γιώργος Φούντας, Βελισσάριος Κοντογιάννης, Αττίκ, Αλέκος Αλεξανδράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου