Σελίδες

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Γενική Συνέλευση - Oriana

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών, των φίλων και όσων επιθυμούν να εγγραφούν νέα μέλη της Λέσχης, την Τρίτη 06/10/2015 στις 20:30 στο Παυσίλυπο.

Η συμμετοχή όλων σας κρίνεται ουσιαστική για το μέλλον της ΚΛΚ.

Η συζήτηση θα έχει τρεις άξονες-θέματα:
  1. Εγγραφή νέων μελών: με στόχο μια νέα αρχή για την Λέσχη.
  2. Επιλογή χώρου για προβολές: με στόχο την αυτοδύναμη λειτουργία της Λέσχης και την παροχή ποιοτικών προβολών στα μέλη.
  3. Επιλογή ταινιών για όλες τις ηλικίες: με στόχο το άνοιγμα της Λέσχης και σε μικρότερες ηλικίες που μέχρι σήμερα δεν έχουν πλαισιώσει την Λέσχη.
Μετά το πέρας της Γ.Σ., στις 21:30 στο πίσω μέρος του Παυσίλυπου, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, στο πλαίσιο του 2ου Αφιερώματος στον Κινηματογράφο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, θα προβάλει την ταινία «Oriana» της Fina Torres, Βενεζουέλα, 1985, 88'. Είσοδος ελεύθερη.

Υπόθεση

Η Μαρία επιστρέφει στη Βενεζουέλα από τη Γαλλία όταν μαθαίνει για το θάνατο της θείας της και την κληρονομιά που της αφήνει. Η Μαρία πηγαίνει στο αγρόκτημα σε ένα παλιό σπίτι εγκαταλειμμένο στην τροπική ζούγκλα στην άκρη της θάλασσας, για να το πουλήσει. Ενώ επισκέπτονται το σπίτι υποψήφιοι αγοραστές, η Μαρία αρχίζει να περιπλανιέται μέσα στα δωμάτια και θυμάται την ζωή της εκεί χρόνια πριν. Σε μια σειρά από αναδρομές, η ταινία δείχνει τη νεαρή Μαρία να προσπαθεί να καταλάβει την ήσυχη, αλλά παράξενη ατμόσφαιρα που περιβάλλει τον τόπο. Καθώς μαθαίνει πράγματα, αναπολεί στη νεαρή τότε θείας της, στο σκληρό πατέρα της και την πρώτη της αγάπη. Μετά από αυτές τις ονειροπολήσεις η Μαρία, τώρα μια ώριμη γυναίκα, αποφασίζει να μην πουλήσει το σπίτι.

Ηθοποιοί

Doris Wells, Daniela Silverio, Rafael Briceño.

Διακρίσεις

 • Βραβείο Χρυσής Κάμερας το 1985 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών.
 • Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σικάγου.
 • Βραβείο καλύτερης ταινίας, σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καρταχένια.

Διαφημιστικό (Ισπανικά, αγγλικοί υπότιτλοι)

https://www.youtube.com/watch?v=8fQw3RNCBNY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου