Σελίδες

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Η Νονά

Την Κυριακή 07/12/2014 στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας (1ος όροφος της πρώην Τ.Ε.Δ.Κ. Καρδίτσας) επί της Μ. Αλεξάνδρου, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας θα προβάλει το νέο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά» που είναι ένα ανορθόδοξο βιογραφικό της Αγγέλα Μέρκελ. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ, που μιλά στην ταινία. Ελλάδα 2014, διάρκεια 105'. Στην προβολή θα παρευρεθεί και ο σκηνοθέτης - παραγωγός, Στέλιος Κούλογλου.

Υπόθεση

Μερικά χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, μια άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Ο δάσκαλός της στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε λέει ότι ήταν η πιο έξυπνη μαθήτρια που είχε ποτέ. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι η «Μερκιαβέλι» ασκεί την εξουσία χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως δίδασκε ο Μακιαβέλι. Μια δημοσιογράφος που τη γνωρίζει καλά, λέει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους νονάς της Μαφίας. Η Γερμανίδα καγκελάριος κλήθηκε το 2008 να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση. Στον πειραματικό σωλήνα, οι χώρες του Νότου. «Αν έγραφα τώρα ένα βιβλίο για το δόγμα του σοκ», λέει η Ναόμι Κλάιν, «θα ήταν για την Ελλάδα». Πώς η Μέρκελ κατάφερε να επιβάλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη;

Τρέιλερ

http://www.youtube.com/watch?v=9TG4yM75W-k

Λόγω της Κυριακάτικης προβολής, η προβολή της Τρίτης 09/12 δεν θα πραγματοποιηθεί. Η επόμενη προβολή της Λέσχης θα γίνει την Τρίτη 16/12 στο Κινηματοθέατρο (η τελευταία προβολή του 2014).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου