Σελίδες

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Καλώς ήρθατε στο "Ξενοδοχείο Grand Budapest"!

Την Τρίτη 11/11/2014 στις 22:15, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας θα προβάλει την ταινία «Καλώς ήρθατε στο "Ξενοδοχείο Grand Budapest"!» μία κωμική περιπέτεια δια χειρός του Γουές Άντερσον.

Υπόθεση

H ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον κύριο Γκουστάβ, έναν θρυλικό αρχι-ρεσεψιονίστ φημισμένου ευρωπαϊκού ξενοδοχείου κατά το μεσοπόλεμο (Ρέιφ Φάινς) και αφηγείται τη φιλία του με το Μουσταφά, τον μικρό βοηθό του λόμπι που γίνεται ο προστατευόμενός του (ο σχετικά άγνωστος νεαρός Τόνι Ρεβολόρι). Μέσα στην πλοκή βρίσκουν χώρο μια μεγάλη ληστεία, αλλά και η επανάκτηση ενός ανεκτίμητου αναγεννησιακού πίνακα, καθώς και η μάχη μιας οικογένειας για μια κληρονομιά αμύθητης αξίας. Όλα αυτά με φόντο ιστορικά γεγονότα και συγκυρίες που διαμόρφωσαν και καθόρισαν τον ευρωπαϊκό χώρο στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Ηθοποιοί

Έντουαρντ Νόρτον, Όουεν Ουίλσον, Τίλντα Σουίντον, Άντριεν Μπρόντι, Τζουντ Λο, Μπιλ Μάρεϊ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Γουίλεμ Νταφόε, Τζέισον Σβάρτσμαν, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Σίρσα Ρόναν, Τομ Γουίλκινσον, Ματιέ Αμαλρίκ, Φ. Μάρεϊ Έιμπραμ, Μπομπ Μπάλαμπαν, Τόνι Ρεβολόρι και φυσικά ο Ρέιφ Φάινς στον πιο ξεκαρδιστικό ρόλο της καριέρας του.

Μουσική

Αλεξάντερ Ντεσπλά

Διακρίσεις

Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=1ejup_uO6ng

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου