Σελίδες

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ναι μπορεί να γίνει

Την Παρασκευή 27/06/2014 στις 21:30 στην Πλατεία Στρατολογίας, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΡΟΔΑ», θα προβάλει την ταινία Si Puo FareΝαι μπορεί να γίνει») του Giulio Manfredonia, Ιταλία 2008, διάρκεια 111'.

Είναι μια συμμετοχική προβολή στην οποία ο καθένας/μια μπορεί να φέρει το δικό του/της κάθισμα και να συνεισφέρει -με ότι μπορεί- στον κοινωνικό μπουφέ που θα στηθεί στο χώρο της προβολής.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ


Υπόθεση

Η ταινία ασχολείται με την αποασυλοποίηση κατά τη δεκαετία του ’80 στην Ιταλία, όταν εφαρμόστηκε ο νόμος Basaglia για το κλείσιμο των ψυχιατρείων, οπότε και αναπτύχθηκε πλήρες δίκτυο υπηρεσιών στην κοινότητα για την υποδοχή των πρώην έγκλειστων τροφίμων.

Ο Νέλο είναι ένας συνδικαλιστής στα χρόνια των 1980, όταν επικράτησε ο περιβόητος νόμος Basaglia, όπως ονομάστηκε η πρωτοβουλία του φωτισμένου Ιταλού καθηγητής της ψυχιατρικής με τον οποίο έκλεισαν τα ψυχιατρεία κι ελευθερώθηκαν οι τρόφιμοι. Ήταν μια πολύ επαναστατική κίνηση στην Ιταλία και στην ίδια την επιστήμη. Όταν, λοιπόν, συμβαίνει αυτό, ο Νέλο προσπαθεί να δει τι θα κάνουν όλους αυτούς τους τροφίμους που βγαίνουν ελεύθεροι στην αχρηστία του τίποτα. Και φτιάχνει μια «κολεκτίβα», από την οποία θα δοθούν αφορμές για τσουχτερές επισημάνσεις.

Ηθοποιοί

Claudio Bisio, Anita Caprioli, Giuseppe Battiston, Giorgio Colangeli.

Πληροφορίες


Τρέιλερ (ιταλικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου